מוקפץ עוף, ברוקולי, קשיו ובצל

מוקפץ עוף, ברוקולי, קשיו ובצל – זו עוד אחת מהמנות האלו שלוקח מעט זמן להכין והטעם פשוט מעולה! הקפצה קלה של כל הרכיבים על המחבת בשילוב טעמים של מזרח ומערב.

מרכיבים להכנת מוקפץ עוף, ברוקולי, קשיו ובצל :

2 כפות שמן זית / קוקוס

300-500 גר' של חזה עוף, חתוך לרצועות דקות המתאימות למוקפץ

1 בצל בינוני, חתוך לפרוסות דקיקות

2 כוסות פרחי ברוקולי טריים קטנים

4-5 שיני שום, כתושות

1-2 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר

1 כוס אגוזי קשיו טריים / קלויים, להעדפתכם

2 כפות דבש

1.5 כפות חמאת בוטנים איכותית

1 כף רוטב קוקונט אמינוס ללא גלוטן

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית הל טחון

הוראות הכנה:

1 חממו מחבת גדולה ועמוקה (מתאימה להקפצה) על להבה בינונית גבוהה. כשהמחבת חמה הוסיפו 1-2 כפות שמן (לפי הצורך) והתחילו לטגן את פרוסות הבצל הדקות יחד עם רצועות העוף למשך 3-5 דקות עד שצבע העוף הופך אטום ונסגר אט אט.

2 הוסיפו למחבת את השום והג'ינג'ר הכתושים וערבבו למשך דקה נוספת. הוסיפו את פרחי הברוקולי והקשיו וערבבו הכל יחד למשך 3 דקות נוספות על מנת לרכך מעט את הברוקולי.

3 הוסיפו למחבת את הדבש, חמאת הבוטנים, רוטב הסויה, הפלפל וההל הטחון.ערבבו יחד והוסיפו 2 כפות מים במידת הצורך על מנת לדלל את הרוטב.

4 הנמיכו את האש כסו את המחבת ותנו לכל הרכיבים להתבשל יחד למשך 7 דקות נוספות. הסירו את המכסה וטעמו את העוף. במידה והכל מבושל ואין צורך לחזק טעמים, הסירו מן האש.

הגישו ואכלו בתיאבון!