מוקפץ בשר, פטריות ופלפלים

מנת מוקפץ היא פתרון אולטימטיבי – זמן הכנה זריז ביותר, פשוט לקצוץ את הבשר והירקות ולהקפיץ אותם יחד על המחבת תוך פחות מעשרים דקות ועדיין להינות מטעם עשיר של בשר ירקות ותבלינים מנצחים. מוקפץ בשר, פטריות ופלפלים היא מנה שתפתור לכם בקלות את ההתלבטות בפעם הבאה שתחשבו מה לבשל לארוחת צהריים.

מרכיבים להכנת מוקפץ בשר, פטריות ופלפלים :

500-700 גר' בשר מנתח שמתאים להקפצה (פילה, סינטה, אנטרקוט, שייטל וכו'), חתוכים לרצועות למוקפץ

300 גר' אפונת שלג / אספרגוס חתוך לרצועות קצרות.

300 גר' פטריות לבחירתכם, פרוסות דק

גמבה אחת, פרוסה לרצועות

פלפל חריף אחד (אפשרי, לא חובה), חתוך לפרוסות

2 כפות דבש

6 שיני שום, כתושות

1/2 כפית ג'יג'ר טרי, קצוץ

2 כפיות חומץ תפוחים אורגני

שמן קוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1 בקערה – ערבבו יחד את הדבש, חומץ התפוחים, השום הכתוש והג'ינג'ר.

במידה ובחרתכם להשתמש באפונת השלג – בסיר קטן הרתיחו מים (בכמות שתכסה את אפונת השלג), כשהמים רותחים הכניסו את האפונים ובשלו אותם למשך 4-3 דקות על אש גבוהה. לאחר מכן סננו אותן מן המים והניחו אותן בצד.

2 במחבת מתאימה למוקפץ – חממו מעט שמן קוקוס לטיגון. כשהשמן חם טגנו עליו מעט את הפטריות, הגמבה, והאספרגוס למשך 3-4 דקות והשחימו אותם מעט. הסירו את הירקות מהאש והניחו אותם בצד.

3 באותה מחבת חממו בשנית מעט שמן קוקוס על חום גבוה. כשהשמן חם הכניסו את נתחי הבשר ובשלו אותם היטב עד שהרצועות 'נסגרות' היטב מכל הצדדים ומשחימות היטב (7-8 דקות בערך)

4 הנמיכו את האש והוסיפו למחבת עם הבשר את הפלפל החריף ובשלו למשך 1-2 דקות נוספות.

5 הוסיפו למחבת את שאר הירקות שטיגנתם בהתחלה, את אפונת השלג המבושלת ואת הרוטב שהכנתם בקערה בתחילת הבישול. ערבבו היטב את כל המרכיבים במחבת ובשלו תוך כדי ערבוב למשך 2-3 דקות נוספות.

הסירו מן האש, הגשו ואכלו. בתיאבון!