לביבות כרובית

לביבות כרובית – לביבות מטוגנות בשמן קוקוס, נימוחות קריספיות וטעימות להפליא. מעולות כתוספת או כמנה צמחונית לארוחה, אפשר להגיש לצד מיני מטבלים שונים – טחינה, טפנד זיתים, גווקאמולי או מה שאהוב עליכם.

מרכיבים להכנת לביבות כרובית :

1 ראש כרובית גדול, לחתוך לפרחי כרובית בינוניים

2 כפות של בצל ירוק, קצוץ

3 שיני שום, כתושות

1 גזר, לגרד אותו

2 ביצים, לקשקש אותן

3 כפות קמח קוקוס

1 כפית שמן קוקוס לתערובת הקציצות

שמן קוקוס / שמן אחר להעדפתכם לטיגון הקציצות

מלח ופלפל לפי טעמכם

הוראות הכנה:

1 את פרחי הכרובית יש להכניס למעבד מזון ולטחון בפולסים עד שמתקבלים פירורים המזכירים גרגירי אורז.

2 בקערה – יש לערבב היטב את הכרובית הטחונה, הגזר המגורד, הבצל הירוק, השום הכתוש, 2 הביצים המקושקשות, קמח הקוקוס, שמן הקוקוס, מלח ופלפל לפי טעמכם.

3 בעזרת הידיים צרו מהתערובת לביבות (לא גדולות מידי): קחו מעט מהתערובת בכף היד, כדררו לכדור ומעכו אותן מעט כדי להשטיח אותן. צריכות לצאת בערך בין 7-10 לביבות.

4 במחבת – חממו כמות נאה של שמן קוקוס (4 כפות בערך) והניחו את הלביבות בשמן החם. טגנו את הלביבות כ-3 דקות מכל צד (עד להשחמה קלה). כשהלביבות מוכנות הוציאו מן השמן לצלחת ועליה נייר סופג.

5 הגישו את הלביבות חמות ואכלו בתיאבון 🙂