ירקות בתנור בעשבי תיבול

ירקות בתנור בעשבי תיבול זו התוספת המנצחת לכל מנה. אפשר לגוון ולחדש את המנה הזו בכל מיני צורות – אם זה בתיבול קצת שונה או תוספת של ירקות מפתיעים אחרים בכל פעם. ההכנה קלילה, מעט זמן (30 דקות בתנור) והטעם מעולה!

מרכיבים להכנת ירקות בתנור בעשבי תיבול:

3 כפיות שמן זית

450 גר' פטריות (שמפיניון או פורטובלו לפי העדפתכם)

1 כרובית קטנה, לחתוך לפרחים קטנים

1 קישוא, לחצות ולחתוך לחצאי עיגולים

2 כוסות קטנות של עגבניות שרי (או שרי תמר)

1/2 בצל, פרוס לפרוסות עבות

1 ראש שום (או יותר לפי העדפתכם), להפריד בין השיניים ולקלוף

עשבי תיבול לפיזור מעל –

1/2 כפית טימין

1 כפית בזיליקים קצוץ

1/2 כפית רוזמרין

1/2 כפית אורגנו קצוץ

מלח ופלפל לפי אהבתכם

לקישוט מעל: פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור אפיה ל-200 מעלות.

2 בקערה גדולה ערבבו את כל הירקות (פטריות, קישוא, פרחי כרובית, בצל, עגבניות שרי ושום) יחד עם שמן הזית. פזרו מעליהם את עשבי התיבול המלח והפלפל וערבבו הכל היטב בצורה שווה.

3 הכינו תבנית מתאימה לתנור ופרסו עליה נייר אפייה. שפכו את תכולת הקערה לתוך התבנית ופזרו את הירקות באופן אחיד על התבנית.

4 הכניסו את התבנית לתנור המחומם ל-25-30 דקות (עד שהכרובית מתרככת) או לחלופין – עד שהירקות עשויים במידה שאתם אוהבים. הוציאו את התבנית מהתנור, פזרו מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ואכלו בתיאבון!