טחינה פלפלים קלויים

טחינה פלפלים קלויים – מתכון לממרח פשוט וקל להכנה בטעם עולמי! טחינה עם טוויסט מתקתק של פלפלים קלויים, משתלב נהדר לצד כ-ל ארוחה (סלטים, בשר, ירקות וכו'). נסו להכין אותו בעצמכם ואולי תתמכרו גם…

מרכיבים להכנת טחינה פלפלים קלויים

2 פלפלים (גמבות) אדומים

2 פלפלים (גמבות) צהובים

4-3 כפות טחינה גולמית

חצי לימון טרי

3 שיני שום

מעט מים

מלח ופלפל לפי טעמכם

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור אפייה ל-180-190 מעלות.

2 חתכו את הפלפלים לחצאים והוציאו מהחלקים הפנימיים את הגרעינים. הניחו את חצאי הפלפלים על גבי תבנית מתאימה לתנור ועליה נייר אפייה.

3 הכניסו את הפלפלים לתנור, אפו אותם למשך 25-35 דק' (עד שמתחיל לעלות ריח מהתנור והפלפלים מתרככים ומשחימים מעט מלמעלה, יתכן וזה יקח יותר זמן – לפי תנור האפייה שלכם).

4 הוציאו את הפלפלים מהתנור והעבירו אותם לסיר שטוח / קערה בעלת מכסה. כסו את הפלפלים בעודם חמים למשך 15 דקות. לאחר 15 דקות קלפו בעדינות את קליפת הפלפל שאמורה לרדת בקלות.

5 במעבד מזון – ערבבו את חצאי הפלפלים הקלויים יחד עם 3-4 כפות טחינה, מיץ מחצי לימון סחוט ו-3 שיני שום. ערבבו בפולסים עד שמתקבל מרקם אחיד. הוסיפו מעט מים לפי הצורך ותבלו במעט מלח ופלפל.

תוכלו לשחק עם מרקם הטחינה הסופית – יותר טחינה או מים לפי העדפתכם. שמרו במקרר (5 ימים לערך). אכלו בתיאבון!