חציל בטחינה

חציל בטחינה – סלט בסיסי וקל להכנה אבל כל כך טעים, שאי אפשר להפסיק לאכול אותו. את החצילים קולים בתנור ולאחר מכן מערבבים עם הטחינה הגולמית יחד עם כמה שדרוגים לטעם, סלט מושלם שנשמר במקרר למשך מספר ימים (3-5 לפי הריח והטעם).

מרכיבים להכנת חציל בטחינה :

2 חצילים בינוניים

3 שיני שום קטנות, כתושות

1/2-3/4 כוס טחינה גולמית (הוסיפו בהדרגה בהתאם למרקם האהוב עליכם)

1/3-1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1/2 כוס מים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

תוספות אפשריות: פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה לאוהבים), שבבי שקדים מלמעלה, פפריקה מתוקה, ביצה קשה פרוסה ליד.

הוראות הכנה:

1 תחילה יש לקלות את החצילים: חממו מראש תנור אפייה ל-200 מעלות. לאחר מכן יש לחרוץ את החצילים (בעזרת סכין או מזלג – לחורר מעט חורים מכל צדדי החציל). את החצילים הניחו על רשת (החצילים מגירים הרבה נוזלים במהלך הקלייה, תוכלי לשים תבנית קומה מתחת לחצילים על מנת לאגור את הנוזלים).

2 בשלו את החצילים בין 35-45 דק' (משתנה בהתאם לתנור), לאחר שהצטמקו, הפרישו נוזלים ונהיו רכים – החצילים מוכנים. צננו את החצילים מחוץ לתנור, פרסו אותם והוציאו את כל "הבשר" של החציל ללא הקליפה החיצונית.

3 העבירו את החציל לכלי מתאים (שניתן לטחון בתוכו בעזרת בלנדר מוט/ מעבד מזון קטן). הוסיפו לחציל את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון, השום הכתוש, המלח והפלפל. טחנו היטב את כל המרכיבים יחד וטעמו – במידה ויש צורך לחזק טעמים או לשפר את מרקם הטחינה עשו זאת (הוסיפו לימון/מים בהתאם לצורך, חזקו את התבלינים וכו').

4 הוסיפו תוספות במידה ותרצו, הגישו ואכלו בתיאבון!