חזה עוף סלרי ופטריות

חזה עוף סלרי ופטריות – מנה מהירה שאפשר לאלתר בזריזות במטבח בימים בהם הזמן קצר, התוצאה היא מנה עיקרית מפנקת שאפשר לשלב עם כל תוספת. מקפיצים את חזה העוף יחד עם פטריות, סלרי ושאר ירקות ומבשלים כ-20 דקות.

מרכיבים להכנת חזה עוף סלרי ופטריות :

4 חתיכות חזה עוף פרוס, לחתוך לרצועות דקות

2-3 כפות שמן קוקוס

1 כף חמאת בוטנים

1 כף חמאת שקדים

1/2 כוס חלב קוקוס

1/2 כוס ציר עוף (מומלץ בחום אך לא חובה)

1 בצל גדול או 2 בצלים קטנים, פרוסים לפרוסות דקות

חצי כרישה, פרוסה לפרוסות

1 גזר, מגורר

1 חבילת פטריות שמפיניון, פרוסות

4 שיני שום, כתושות

3 גבעולי סלרי, חתוכים

4 כפות עשבי תיבול לבחירתכם (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או שילוב של כולם)

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1 חממו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, חממו בתוכה כף שמן זית. כשהשמן חם התחילו לטגן את רצועות חזה העוף ובזקו עליהם מלח ופלפל לתיבול קל. טגנו את הרצועות כ-4 דקות לערך, עד שצבען הופך אטום והן נסגרו לחלוטין. העבירו את חזה העוף לקערה והניחו בצד.

2 חממו את הכמות הנותרת של שמן הקוקוס והתחילו בטיגון הבצל והכרישה למשך 2 דקות. הוסיפו את הגזר וגבעולי הסלרי החתוכים וטגנו יחד למשך 2-3 דק' נוספות. הוסיפו את השום ולאחר מכן את הפטריות.

3 הוסיפו למחבת את חמאת הבוטנים, חמאת השקדים, חלב הקוקוס וציר העוף וערבבו הכל יחד לרוטב אחיד. הכניסו בחזרה את רצועות העוף למחבת, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, סגרו את המחבת עם מכסה, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש למשך 10-13 דקות.

4 הוסיפו את עשבי התיבול הקצוצים מעל וערבבו. הסירו מן האש, הגישו ואכלו בתיאבון!