חזה עוף בתנור עטוף בעשבי תיבול

חזה עוף בתנור עטוף בעשבי תיבול – עוד גרסא קלילה אבל טעימה בטירוף להכנת חזה עוף בתנור. הפעם הנתחים נעטפים במרינדת ירוקה ומרעננת של עשבי תיבול ועוברים לצלייה קלה בתנור. מנה עיקרית נהדרת לצד אנטי פסטי, סלט עשיר ומרענן או פירה כרובית!

מרכיבים להכנת חזה עוף בתנור עטוף בעשבי תיבול :

2-3 כפות שמן זית

5 נתחים נקיים ופרוסים של חזה עוף

3 כוסות עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, מעט נענע – צרו את התערובת מהתבלינים האהובים עליכם.

1/2 פלפל חריף קטן, ללא גרעינים

מיץ לימון סחוט מחצי לימון

2-3 שיני שום, כתושות

1 כפית חרדל איכותי

1 כפית כמון טחון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

1 הכניסו את כל הרכיבים פרט לנתחי חזה העוף לתנור (שמן זית, עשבי תיבול קצוצים, פלפל חריף, מיץ לימון, שיני שום, חרדל, כמון, מלח ופלפל) טחנו הכל יחד עד לקבלת ממרח במרקם אחיד.

2 קחו חצי מכמות הרוטב שהכנתם ועטפו את כל נתחי חזה העוף מכל כיוון בממרח. הכניסו את חזה העוף במרינדה למקרר למשך שעתיים לפחות. את הרוטב שנותר אחסנו במקרר בינתיים.

3 חממו את תנור האפייה ל- 180-190 מעלות.

4 הוציאו את חזה העוף במרינדה מהמקרר וסדרו את הנתחים על תבנית עם נייר אפייה.

5 הכניסו את הנתחים לבישול בתנור כ-10 דקות מכל צד (לאחר 20 דקות חתכו נתח חזה עוף ובדקו שהוא עשוי היטב במרכז). הוציאו את הנתחים מהתנור והברישו אותם היטב בשארית הרוטב שנותר.

הגישו ואכלו בתיאבון!