חזה עוף בתנור ברוטב לימון ודבש

חזה עוף בתנור היא מנה מצויינת, בדיוק לימים בהם אין לכם יותר מידי זמן לבשל ולהתעסק בבישול – פשוט להכניס לתנור ולהמתין. התוצאה שמתקבלת היא טעימה, בריאה ומספקת. כתוספת לצד המנה העיקרית אפשר להכניס יחד עם העוף תבנית ירקות בתנור ולרכז בתוכה את כל הירקות שאתם אוהבים – תפו"א, בטטות, כרובית, גמבות, בצלים, קישואים – הכל הולך!

מרכיבים להכנת חזה עוף בתנור :

4 חתיכות חזה עוף

1/3 כוס דבש

1/2 כוס מיץ לימון סחוט

2 כפות שמן זית

3 שיני שום, כתושות

כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורד

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
  2. חותכים את חזה העוף לחתיכות בגודל הרצוי (חתיכות בגודל שניצל לדוגמא, ומסירים את החלקים הלא רצויים – גידים וכו')
  3. בקערה – מערבבים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש, השום הכתוש, הג'ינג'ר והתבלינים. מוסיפים לקערה את חתיכות חזה העוף ומוודאים שהן עטופות היטב ברוטב. (בשלב זה ניתן להכניס את חזה העוף למקרר ולתת לו לשבת במרינדה למשך שעתיים-שלוש, או להשתמש בו ישירות).
  4. מכניסים את חזה העוף והרוטב לתבנית (אם הרוטב סמיך מידי ורוצים לדלל אותו מעט ניתן להוסיף 1/3 כוס מים) ומכסים את התבנית במכסה או נייר אלומיניום.
  5. מבשלים את הנתחים כ-20 דקות בתנור כשהתבנית מכוסה. לאחר 20 דקות מסירים את הכיסוי והופכים את נתחי חזה העוף לצד השני, מבשלים כ-10 דקות נוספות ללא כיסוי.
  6. בצעו חתך קטן באחד הנתחים ובדקו שחזה העוף עשוי היטב מבפנים, כבו את התנור והגישו, בתיאבון!