הודו בעשבי תיבול בתנור

הודו בעשבי תיבול בתנור – נתח של חזה הודו צלוי תנור יחד עם עשבי תיבול ריחניים, שום שמן זית וקצת חרדל. מנה מעולה שניתן לאכול חמה ישר מהתנור או לפרוס לפרוסות דקות ולהשתמש בה כנקניק. קל ופשוט להכנה.

מרכיבים להכנת הודו בעשבי תיבול בתנור :

נתח חזה הודו – בין 800 גר' ל-1 קילו

4-5 כפות שמן זית איכותי

3/4 כף חרדל איכותי

1-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

4 שיני שום, כתושות

1 כף גבעולי רוזמרין

1 כף אורגנו קצוץ

1 כף בזיליקום טרי קצוץ

1 כפית טימין

1/2 כפית מיורן

1 כפית פלפל שחור גרוס

3/4 כפית מלח (הוסיפו לפי הטעם)

הוראות הכנה:

1  בקערה – מערבבים יחד את כל רכיבי הרוטב: שמן זית, מיץ לימון, חרדל, שום, רוזמרין, אורגנו, בזיליקום, טימין, מיורן, פלפל ומלח. ערבבו עד שהתערובת הופכת אחידה.

2 את נתח חזה העוף עוטפים היטב במרינדה שהכנתם עד שהוא מרוח מכל הצדדים והכיוונים. מכניסים את הנתח לשעה-חמש שעות

במקרר על מנת לספוג טעמים.

3 מחממים את תנור האפייה מראש ל 180 מעלות. הכינו תבנית מתאימה לתנור ועליה פרסו נייר אפייה, הניחו את נתח חזה ההודו והכניסו אותו לצלייה של 40-50 דקות בתנור.

4 לאחר 40 דקות הוציאו מעט את התבנית וחרצו את נתח ההודו באמצע, בדקו שהנתח עשוי היטב מבפנים, אם לא – השאירו אותו בתנור לכמה זמן נוסף שצריך.

הוציאו מהתנור ואכלו בתיאבון!