פליאו בטטות, שקדים ורימונים

פליאו בטטות, שקדים ורימונים – אפשר לקרוא לזה פשוט 'פירה' אבל התוצאה הסופית הרבה יותר טעימה ועשירה. תוספת צבעונית ובריאה לצד כל ארוחה ממרכיבים פשוטים שיש בבית (בעיקר עכשיו כשעונת הרימונים התחילה).

מרכיבים להכנת פליאו בטטות, שקדים ורימונים :

3-4 בטטות בינוניות

1 רימון בינוני (להפריד ולהוציא את כל הגרעינים)

1/4 כוס פרוסות שקדים

1/2 כוס חלב קוקוס (להעשרה והסמכה – לא חובה)

1/4 כוס כוסברה קצוצה לקישוט המנה

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור אפייה ל- 205 מעלות.

2 עטפו כל בטטה בנייר כסף והכניסו אותן לתנור על גבי תבנית למשך 25 דקות. פתחו בטטה אחת מנייר הכסף ונעצו בה מזלג – אם הבטטה רכה ונימוחה מבפנים הוציאו את כולן, אם לא – השאירו אותן בתנור ל-10  דקות נוספות עד שיתרככו היטב.

3 לאחר שהוצאתם את הבטטות מהתנור תנו להן להתקרר מעט, הפרידו אותן מהקליפה ומעכו עם מזלג את הבטטות למרקם פירה.

בקערה – ערבבו את מחית הבטטות עם חלב הקוקוס (הוסיפו את חלב הקוקוס בהדרגה עד למרקם שאתם אוהבים – שלא יצא מיימי מידי), לאחר מכן הוסיפו את פרוסות השקדים וגרגירי הרימון ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.

4 קשטו את המנה עם הכוסברה הקצוצה מלמעלה. אוהבי מיץ הלימון יוכלו לסחוט מעט מיץ לימון טרי בעת ההגשה, אכלו בתיאבון!